Plaćanje Paypalom u Hrvatskoj i svijetu

Deal Score0
Deal Score0

paypal hrvatska

Paypal je najpopularniji svjetski servis elektroničkog plaćanja u vlasništvu eBaya (eBay.com je najveća stranica za prodaju putem akucija).
Svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko tog računa možete primati i slati novac diljem svijeta s jednog Paypal računa na drugi Paypal račun ali i plaćati robu i usluge u web trgovinam koje prihvaćaju Paypal kao sredstvo plaćanja.

PayPal nije banka, ali posluje vrlo slično. Korisnik treba otvoriti osobni račun na koji može uplaćivati novac sa svog bankovnog računa (uplata se obavlja putem debitne kartice). Paypal prima uplate u 17 stranih valuta, uključujući i kune.

Paypal je siguran način plaćanja jer umjesto da ostavljate broj kreditne kartice na stranici na kojoj kupujte plaćate putem Paypala. Broj kreditne kartice je naravno u sustavu Paypala i Paypal će teretiti vašu karticu za iznos kupnje.

Korisnicima iz Hrvatske nudi se mogućnost registracije na portalu PayPal Hrvatska uz primjenu kartica MasterCard, Visa i Visa Electron. Maestro kartice nisu prihvaćene na PayPalu Hrvatska, a povlačenje sredstava na MasterCard kartice nije moguće odlukom PayPala. Povlačenje sredstava moguće je samo na kartice branda Visa odlukom PayPala.
Detalje o plaćanju i primanju novca hrvatskih korisnika možete pronaći na Paypal Hrvatska

Koje su prednosti kupnje preko Paypala?

  1. Plaćanje na novim ili nepoznatim stranicama
    Plaćanje Payalom na nepoznatim stranicama znači da ne morate ostavljati broj kreditne kartice na stranici za koju ne znate koliko je sigurna.
  2. Olakšano riješavanje pritužbi i reklamacija u vašu korist
    Paypal štiti kupce i ukoliko niste zadovoljni robom ili uslugom veća je vjerovatnost da ćete dobiti povrat novca ukoliko ste kupnju obavili preko Paypala nego u slučaju plaćanja kreditnom karticom. U slučaju problema ako prodavatelj ne želi napraviti povrat novca pritužbu na prodavatelju i kupnju pošaljete u Paypal zajedno s razlozima nezadovoljstva i vrlo je vjervoatno da će vam Paypal vratiti novce
  3. Anonimnost kupnje na kreditnoj kartici
    Ako iz nekog razloga ne želelite da se na popisu kupnji na kreditnoj kartici vidi mjesto kupnje i proizvod plaćanje napravite preko Paypala i trošak na kartici neće imati opis mjesta i proizvoda/usluge.

Upite nekih hrvatskih banaka za korištenje Paypala možete pronaći na sljedećim linkovima:
Zagrebačka banka

Voljeli bi čuti vaše mišljenje

Leave a reply

Login/Register access is temporary disabled