Hrvatske tvrtke prihvatile EU regulativu o pravima potrošača prilikom kupnje na internetu

Deal Score0
Deal Score0

hrvatske-tvrtke-spremno-prihvatile-eu-regulativu-o-pravima-potrosaca-prilikom-kupnje-na-internetuKrajem 2014-te pet hrvatskih tvrtki (Mondo Internet Supershop, Crno Jaje, Kolektiva, Emmezeta i Eko Sever) koje se bave online trgovinom prihvatile su novu regulativu o pravima potrošača prilikom kupnje na internetu. Tom prigodom je organiziran okrugli stol o internet trgovanju.

Vlado Biljarski iz splitskog savjetovališta Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske je naglasio kako ne zaprimaju velik broj pritužbi potrošača o kršenju njihovih prava prilikom kupnje na internetu, no da je negativna percepcija potrošača o online kupnji uzrokovana negativnim medijskim napisima o nekim internetskim trgovinama koje su kršile potrošačka prava. Rekao je da potrošači trebaju dobiti jasnije informacije prije same kupnje, a ako dođe do problema, trebaju uputiti pisani prigovor trgovcu, a ne pokušati riješiti svoj problem putem telefona.

Sve informacije o pravima potrošača prilikom kupnje na internetu i drugim potrošačkim temama mogu se pronaći na web stranici informativne kampanje Europske komisije “Potrošači, upoznajte svoja prava!” www.prava-potrosaca.hr, kao i na Facebook stranici kampanje.

Službena stranica EU o zaštiti internet kupaca je na sljedećoj adresi (tekst je na hrvatskom)
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/buy-sell-online/rights-e-commerce/index_hr.htm

Login/Register access is temporary disabled